Стружанец нападнал полициски службеници додека вршеле службено дејство

Стружанец нападнал полициски службеници додека вршеле службено дејство. На 08.06.2023 во 22.10 часот на ул.„Железничка“ во Охрид, полициски службеници од СВР Охрид го лишиле од слобода В.Г.(20) од Струга затоа...

Општина Охрид издава простор за фрижидери за сладолед,продажба на книги и уметнички слики

Општина Охрид издава простор за поставување урбана опрема за комерцијално користење. Локациите за поставување на урбаната опрема се за следната намена: - Локации за поставување урбана опрема - фрижидери за...

Расте интересот за туристичко-угостителските струки

Расте интересот  за средно стручно образование. Согласно потребите на пазарот на трудот учениците се повеќе се одлучуваат за стручно квалификување. Во угостителското училиште „Ванчо Питошески“ во Охрид  за учебната 2023/2024...

Бреинобреин кампања: За позитивно ментално здравје кај децата

Во јуни 2003 година во Ченаи, Индија, започна со работа БРЕИНОБРЕИН - првата Светска Академија за развивање на животни вештини и едукација кај деца од 4-14 годишна возраст. Бреинобреин програмата...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани