Градоначалникот го честита Денот на Власите

Градоначалникот на Охрид, Кирил Пецаков  упати честитка до припадниците на влашката етничка заедница по повод 23 Мај, Националниот ден на Власите.
-Во мое лично име и во името на Општина Охрид упатувам срдечни честитки по повод Националниот ден на Власите со најискрени желби за личен просперитет и многу успеси. 
Влашката заедница е значаен дел од етничкиот мозаик на нашиот град и нашето современо општество. Со нивниот интелект и визија оставаат траен печат во историјата и имаат значителен придонес во целокупниот развој на Република Македонија.
Преку денешниот празник оддаваме достојна почит и вреднување на нивниот вековен стремеж за зачувување и промовирање на влашкиот јазик, култура и традиција.
Верувам дека и во иднина, во духот на толеранцијата и меѓусебното почитување ќе продолжиме заеднички да креираме подобри услови за живеење и да обезбедиме просперитетна иднина за новите генерации на Охрид и целата држава, стои во честитката на градоначалникот Пецаков.
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани