„Две години промени во Охрид“ -отчет на градоначалникот Пецаков

Принципот на отвореност и транспарентност се главните темели на кои се заснова функционирањето на една општина и се клучен фактор за одговорно управување, легитимно и ефикасно работење. Иако оваа локална власт покажа висок степен на отчетност пред граѓаните и секојдневно споделува информации за сите активности, во интерес на јавноста, сметавме дека потребно да направиме еден краток двегодишен осврт на реализираните проекти со кои ги подобривме условите за живеење во нашиот Охрид.

-„Дадовме голема поддршка и на културата, бевме покровители на многу културни настани, манифестаци, фестивали и концерти, а дадовме и голема поддршка на издавачката дејност со која покажувме голема почит кон книжевноста и литературната дејност. Во делот на заштита на животната средина бевме ангажирани за креирање на конкретни мерки и проекти кои ќе придонесат за почиста средина и зачувување на природните вредности. Можеме да се пофалиме дека благодарение на локалната самоуправа, во Охрид инвестираа и започнаа со работа две странски фирми кои имаат повеќе од 100 вработени“, рече градоначалникот Пецаков.

Видео

 

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани