Дигитализацијата продолжува, нови услуги на платформата Е-Даноци

Дигитализација на услугите на Општина Охрид и јавните прептијатија е наша цел кон која работиме и се стремиме, вели градонаќалникот Кирил Пецаков.

-Од денес сите граѓани имаат можност своите сметки кој охридските јавни претпријатија да ги плакаат од едно место преку платформата Е-Даноци ( edanoci. ohrid .gov.mk ). До сега на оваа платформа беше возможно да се плаќа само данокот на имот. Продолжуваме со работа во насока на целосна дигитализација на услугите, информира Пецаков.
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани