Жители на Сирија и Палестина пронајдени во близина на Косел

Жители на Сирија и Палестина пронајдени во близина на Косел.

-На 06.03.2023 во близина на охридското село Косел затекнати се С.М.(23), М.Е.(23), Х.Х.(23), сите од Сирија, како и А.М.А.(24) од Палестина. Поради остварен илегален влез во РСМ а во согласност со Законот за гранична контрола, тие се приведени, а потоа спроведени во прифатно-транзитен центар во Гевгелија за натамошна постапка, информира портпаролот на СВР Охрид Стефан Димоски.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани