Интензивно се чисти снегот во Охрид

Екипите на Ј.П.Охридски Комуналец веднаш на терен по новите снежни врнежи.

-Дежурните екипи веднаш излегоа на терен, по претходно дефинирана динамика, приоритет и ситуацијата на терен
Со целокупната расположива механизација се расчистува снежната покривка од коловозите до населените места кои се наоѓаат на повисоките места, главните прометни сообраќајници и централното подрачје
Веднаш се интервенира и по пешачките зони, тротоари и пристапни патеки од висок приоритет
Снегот се отстранува машински, а во исто време се интервенира со абрзивни средства
Екипите остануваат во мобилна состојба во текот на целиот ден, ќе се интервенира според можностите и во поширокото градско подрачје и населени места, за да се обезбедат неопходните услови за безбедно движење на возила и пешаци, информираат од ЈП Охридкси Комуналец.

Можно е да е слика од 1 лице, плуг за снег и текст

Можно е да е слика од плуг за снег

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани