Кривична за директорот на Национални шуми Охрид за злоупотреба над милион денари

Кривична за директорот на Национални шуми Охрид.

СВР Охрид поднесе кривична пријава против С.Г.(53) од селото Велмеј, општина Дебрца, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „несовесно работење во службата“. Пријавениот, директор на ЈП„Национални шуми“- Шумско стопанство „Галичица“ – Охрид, во текот на 2023 година не извршил надзор и контрола во сметководствената документација помеѓу извештајот за извршен превоз и направени трошоци за возила, како и врз евиденцијата за точено гориво со пристигнатите фактури. Со тоа тој го оштетил ЈП „Национални шуми“ за износ од 1.079.689 денари, информираат  од МВР.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани