Објавено првото Младинско Летно списание

Младинскиот центар Охрид го објави првото Младинско Летно списание – YOUTH Vibe во електронска верзија.

„Youth Vibe“ е живописно и возбудливо летно младинско списание кое го обединува креативниот и енергичен дух на младите луѓе за да прикаже широк спектар на забавни, културни, уметнички, и спортски летни активности. Веруваме дека ова списание е совршена платформа за славење на ентузијазмот, талентите и соништата на младите. Нашата мисија е да ги поттикнеме и инспирираме младите поединци да го искористат максимумот од нивните летни паузи, нудејќи им вреден ресурс исполнет со привлечна содржина и можности.
Ова е првото издание на списанието кое во својата содржина е поделено во 3 категории: Култура, Млади и Спорт.

Во ова прво издание на нашето летно списание можете да ги најдете најинтересните летни настани во Охрид и Струга организирани од: Младински Центар Охрид, Охрид Џез Фестивал, ВИС Билјана, Охрид трчаТ, Културолошка Иницијатива 5 до 12, Ohrid Water Festival, Ohrid Ultra Trail, ИТК Македонија, Американско катче Струга, Peshtani Extreme Vertical и сл.

Списанието е изработено од членови на Медија клубот кој функционира во рамки на Младински Центар Охрид.
МАЈ-СЕПТЕМВРИ 2023

ИЗДАВАЧ: Младински Центар Охрид и Коалиција на младински организации СЕГА
АВТОРИ: Матеа Стоев, Наталија Танеска и Јован Цветкоски

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани