Плакета УНИКА за документарецот „Киното Охридско Езеро“ на Љупчо Паункоски

Охриѓанецот Љупчо Паункоски ја доби плакетата  УНИКА за краткометражниот документарен филм „Киното Охридско Езеро“ на 31. издание на фестивалот „Манаки“.

На 31-то издание на интернационалниот фестивал на аматерски документарен филм „Камера 300“ пристигнаа вкупно 45 филмови од 10 европски земји, според одлуката на стручното жири, 16 од нив влегоа во официјална конкуренција.

Можно е да е слика од 4 луѓе и текст кој вели „maHanи - CAMER 03-04 BE noKaHyBame HA CE 31-To и3AaHиe HA WE INVITE YOU TO CEREMONY OF THE ueHTap M 2A KyлTypa aлa 03 19“

Со доделување на наградите,свечено беше отворен дводневниот фестивал на непрофесионален филм. Највисоката награда „Гран при“ во рацете на авторот Диме Талевски, за 14 минутниот филм „Повратникот“.

Традиционално како и секоја година, на фестивалот беа доделени и наградите златна, сребрена и бронзена „Камера 300, авторски награди за најдобра камера, монтажа, репортажа и режија и плакета на УНИКА за најдобар македонски филм.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани