Поддршка за најранливите категории граѓани во Охрид

Грижата за најранливите категории e во фокусот на нашата социјална политика, вели градоначалникот Кирил Пецаков.

Континуирано издвојуваме средства и обезбедуваме помош онаму каде што е најпотребна. Денеска објавивме јавни повици за финансиска поддршка и стипендии за лица со ретки болести и посебни потреби.

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ЕДНОКРАТНА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА НА СЕМЕЈСТВО КОЕ ИМА ДЕТЕ СО ТЕШКА ПОПРЕЧЕНОСТ ВО УЧИЛИШНА ВОЗРАСТ

Повеќе информации може да добиете на приложените линкови:

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА УЧЕНИЧКИ, СТУДЕНТСКИ СТИПЕНДИИ КАКО И СТИПЕНДИИ ЗА ЛИЦА ЗАПИШАНИ НА МАГИСТЕРСКИ И ДОКТОРСКИ СТУДИИ НА ДРЖАВНИТЕ И ПРИВАТНИТЕ УЧИЛИШТА И УНИВЕРЗИТЕТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА А СЕ ОДНЕСУВААТ НА ЛИЦА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ И ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ ВО ОПШТИНА ОХРИД ЗА УЧЕБНАТА 2023/2024 ГОДИНА

 

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани