Прекршочна за охриѓанец, го запоставил малолетниот син

СВР Охрид поднесе барање за поведување прекршочна постапка против Ш.Е.(42) од Охрид поради занемарена грижа кон својот малолетен син, ученик во едно основно училиште во Охрид. Пријавениот, како родител ја запоставил својата законска обврска за грижа и воспитување на малолетникот што резултирало со негово насилничко однесување кон други ученици во основното училиште.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани