Промо видео: Вевчани прва зелена дестинација во земјава

Општина Вевчани е место каде што се спојуваат природата, културата, традицијата и природните убавини и сите тие заедно функционираат во совршена хармонија. Vevchani Green е создадено за поддршка на заштитеното подрачје Вевчански извори и одговорните туристички практики кои што ќе доведат до развој на туризмот, зачувување на природата и подобар живот на локалната заедница.
Изгледајте го видеото подготвено во рамки на Програмата за зачувување на природата (ПЗП), координирана од Фармахем од Скопје, со поддршка на Владата на Швајцарија, и дознајте повеќе за Vevchani Green.

Social profiles