Промо видео: Вевчани прва зелена дестинација во земјава

Општина Вевчани е место каде што се спојуваат природата, културата, традицијата и природните убавини и сите тие заедно функционираат во совршена хармонија. Vevchani Green е создадено за поддршка на заштитеното...

Охриѓанец пријавил дека сопругата го нападнала со метален предмет

Со метален предмет го нападнала сопригата. На 19.09.2023 во 23.10 часот во СВР Охрид, 42-годишен охриѓанец пријавил дека во семејниот дом бил физички нападнат од неговата сопруга Б.С., која употребила...

Струшкиот суд останува без судија кривичар

Наместо потребните 15 по систематизација , струшкиот суд функционира само пет судии. Состојбата е алармантна, Основниот суд во Струга остана и без судија кривичар. Единствениот кривичен судија користи одмор, а...

Со стручно орбазование до полесно вработување

Средното стручно образование станува сè поатрактивно за младите. Потребите на пазарот на трудот и бенефитите од дуалното образование во стручните училишта се причини за зголемениот интерес. Оваа учебна година во...

Пуштена во употреба фотоволтаична централа во ОЦУ „Кирил и Методиј“

Денес во СОСУ „Св. Кирил и Методиј“, беше пуштена во употреба фотоволтаична централа, донација на компанијата ОКТА АД – Скопје. На настанот присуствуваше градоначалникот Кирил Пецаков. – Дозволете ми да...
Social profiles