Традиционално се добележа Денот на рибарите во Охрид

Снегот не ги спречи охриѓани да го одбележат денот на рибарите. И покрај неповолните временски услови, врнежи од снег и ниски температури, Охриѓани останаа верни на традицијата. На Сараиште, денеска, се  одбележа Денот на рибарите со повторно влегување во водите на Охридското езеро.
Непоколебливите капачи дадоа посебен шмек на овој ден и предизвикаа радост кај присутните.
Можно е да е слика од 9 луѓе, луѓе пливаат и водна површина
Можно е да е слика од 8 луѓе и текст
Можно е да е слика од 4 луѓе, толпа, скијачка падина и арктички
Можно е да е слика од 11 луѓе, скијачка падина, толпа и текст
Можно е да е слика од 6 луѓе и текст
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани