Летни уметнички ноќи

 Синоќа, на манифестацијата Летни уметнички ноќи на улица Самоилова,во организација на „Култура 365“, беше претставено најновото прозно дело од Ѕвездан Георгиевски, со наслов „Да не бидам покусо“. (more…)

Кинеска делегација во посета на Охрид

Претседателот на Советот на Општина Охрид Живка Ангелоска денеска оствари протоколарна средба со делегација од Комитетот за социјални развојни работи на Националниот народен конгрес на Народна Република Кина. (more…)
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани