Не е точно дека „радиоактивен облак“ се движи кон Западна Европа

Не постои радиоактивен облак кој се движи кон Западна Европа и не е точно дека во Полска е забележано зголемување на радијацијата. Во Хмелницики нивото на радијација е во дозволените...

Пецаков оствари средба со германската амбасадорка

Градоначалникот на Охрид, Кирил Пецаков денеска оствари протоколарна средба со новоименуваната германска амбасадорка во  земјава Н.Е.  Петра Дрекслер. На средбата се разговараше за Евро атланските интеграции на  Р. Македонија  и...

Матурантка од Охрид обесправена, ја нема на список за полагање државна матура

На матурантката Тијана Силјаноска од Охрид денес и беше ускратено правото да полага државна матура. Нејзиното име не беше на списокот  мегу 200 те матуранти од охридската гимназија Свети Клиемнт...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани