„Русија само се брани“ – главниот дезинфо наратив во мај

Денот на победата над фашизмот 9 Mај беше повод рускиот претседател Владимир Путин да го искаже главниот дезинформациски наратив во мај, покрај серијата други, а тоа е, дека Русија е...

Расте бројот на жени заболени од канцер на дојка во земјава

Во последниве години забележително расте бројот на  жени заболени од карцином  на дојка. Не се јасни причините, но се претпоставува дека тоа се должи на  повеќе фактори, загадениот воздух, стресот,...

Нова безбедна дрвена конструкција на Античкиот театар

Нова дрвена конструкција на Античкиот театар. Античкиот театар е културниот бренд на градот Охрид, споменик од непроценливо културно - историско значење. После две децении од повторното ставање во функција на...

Светиот маченик Талалеј

Според календарот на МПЦ, денес се одбележува споменот на Светиот маченик Талалеј. Родум од Ливан, од татко Верукиј и мајка Ромилија; осумнаесетгодишно момче со прекрасен изглед, со коса црвеножолта. Лекар...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани