ФОТО: Јубилејна 20 та Меѓународна регата Струга OPEN 2023

Се одржа јубилејната Меѓународна регата STRUGA OPEN 2023. Годинава се одбележаа и  девеесет години постоење на веслачкиот клуб ЦРН ДРИМ од Струга. Струшките  веслачи обелија образ со супер резултати: Вања...

Охридски Комуналец воведува ноќна смена и летно чистење на Охрид

Охрид, најголемиот туристички центар во државата, на стартот од сезоната интензивно се подготвува за пречек на туристите. Се уредуваат зелените површини, се засадуваат нови цветни и украсни садници, се зголемува...

Избрани најдобрите ученици во ОУ „Григор Прличев“ Охрид

Избрани најдобрите ученици во ОУ „Григор Прличев“ Охрид. Најблескавите меѓу ѕвездите, оние кои неуморно го претставуваа своето училиште во државата и надвор од нејзините граници, најупорните кога се работи за...

Граѓанска наука во Национален парк Галичица

Успешно реализирана четвртата работилница за Граѓанска наука во рамки на проектот Натура2000. -„Процесот на Граѓанска наука активно се спроведува неколку месеци во Национален парк Галичица, а бројот на активни волонтери...

Реакции: Во ек на сезона затворен за сообраќај влезот на Охрид, кај Подмоље

Во ек на сезона затворен влезот на Охрид, кај Подмоље. Поради градежни зафати на дел од автопатот Охрид Кичево, кој се гради веќе седум години, возилата се пренасочуваат по стариот...

На 13 локации ќе има уредени плажи на охридското крајбрежје

По двегодишна пауза Охрид ова лето добива уредени плажи.  На 13 локации вдолж брегот на Охридското крајбрежје  ќе се поставува урбана опрема: шанкови, лежалки, столици и маси. На плажите согласно...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани