Сообраќајни знаци на автопатот Миладиновци-Штип испочкртани со руски пропагандни симболи, одговорност нема

Од Јавното претпријатие за државни патишта упатуваат апел за разбирање за опасноста од нанесување графити на сообраќајната сигнализација и опремата на патот. Објаснуваат дека со ваквиот чин се менува содржината...

Изведена претставата „Тоа беше само игра“

Дождот не беше пречка за младите талентирани актери од Црвен крст Суботица, на вториот ден од Аматерскиот театарски фестивал „ВДИШИ ТЕАТАР“во магичниот амбиент на црквата Св.Софија, да имаат прекрасен настап...

Бочварски уверува дека патот Подмоље Охрид ќе биде пуштен во употреба до 10 јули

Гледаме силна градежна офанзива овде пред Охрид. Очекуваме до 10 јули да завршат градежните активности во овој дел од Подмоље до Охрид и потоа да започнеме со последната фаза за...

Се уредуваат тротоарите на илица „Димитар Влахов“

Започна  партерно уредување на тротоарските површини на улицата „Димитар Влахов“. Старите бехатонски плочки се заменуваат  со камен шрилец и печатен бетон. -После завршување на градежните активности, улицата ќе добие автентичен...

Кочоски: Подобрувањето на инфраструктурата ни е приоритет

Подобрувањето на инфраструктурата ни е приоритет, вели градоначалникот на општина Вевчани  Спасе Кочоски. -„Деновиве започнавме со градежни активности околу пробивање, чистење и тампонирање на пристапен пат до земјоделското земјиште во...

Богата програма на реномираната ликовна колонија „Вевчански видувања“

Во периодот од 24 јуни до 09 јули 2023 година, во ресторанот „Виа Игнација“, во Вевчани, ќе се одржи Дванаесетото издание на Меѓународната ликовна колонија „Вевчански Видувања“. Оваа година на...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани