Гротеската комедија „Несфатената цивилизација“ на репертоарот во Центарот за култура

НЕСФАТЕНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЈА од Добри Војников / гротескна комедија во два чина! На репертоарот во САБОТА 16.09.2023 година / Почеток 20.00 часот, цена на карта 200 денари. Играат / Горан Стојаноски...

Отсекување на главата на Свети Јован Крстител – строг пост

Празникот посветен на погубувањето на св. Јован Крстител што секоја година се празнува на 11 септември (н.с.) во народниот говор се среќава под различни имиња: Св. Јован Сечиглав, Св. Јован...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани