Невладините реагираат, спроведување на препораките на Унеско има само на хартија

Заштита и спроведување на препораките на Унеско има само на хартија. Ова се реакциите на невладините по одлуката на комитетот на Унеско во Ријад, дека Охридскиот регион останува Светско природно...

Охридскиот регион останува под Унеско

Министерката за култура, Бисера Костадиновска-Стојчевска, присуствува на 45-тата сесија на Комитетот за светско наследство на УНЕСКО што се одржува во Ријад, Кралство Саудиска Арабија, на која вчера беше соопштена Одлуката...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани