Бројни спортско рекреативни настани на хуманитарната акција „За посреќно детство“

Спорт, забава, едукација, дружење, насмевки и хуманост од бројните посетители и учесници кои го исполнаа Градскиот плоштад во Охрид денес при одвивањето на традиционалната хуманитарна и спортско-рекреативна акција, која во...

Пазарниот инспекторат затвори неколку маркети во Скопје и еден во Струга

Директорот на Државниот пазарен инспекторат, Горан Трајковски, на Фејсбук објави дека инспекторите казниле ланци на големи маркети во Скопје, односно во населбите Чаир, Тафталиџе, Кисела Вода и Бутел, и во...

Потребна е ренџерска служба за заштита на рибниот фонд во Охридското Езеро

Еко ренџери да го штитат Охридското Езеро од рибокрадците, предлагаат невладините организации. Да се формира засебна служба, која во соработка со езерската полиција и експертите од научната установа Хидробиолошкиот институт,...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани