Боево гаѓање на стрелиштето Бејбунар

Полициски службеници припадници на редовниот состав од полициската станица од општа надлежност, од полициската станица за безбедност во патниот сообраќај, како и од криминалистичката полиција, утре – среда (04.10.2023) и...

Мицковски денеска во посета на Охрид, Пештани и Трпејца

Претседателот на ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицковски денеска во посета на охридксиот регион. Во придружба на градоначалникот Кирил Пецаков остварија средби со жителите на Охрид, Пештани и Трпејца. Посетата беше во ...

Паричен надоместок – образовен додаток за студенти кои потекнуваат од семејства со социјален ризик

Општина Охрид, во врска со својата надлежност за социјална заштита за академската 2023/2024 година ќе додели еднократен паричен надоместок - образовен додаток за студенти кои студираат надвор од општина Охрид...

Улицата ,,Димитар Влахов” затворена за сообраќај

Заради изведување на градежни активности, утре на 04.10.2023 година (среда) ќе биде затворена за сообраќај улицата „Димитар Влахов“, на потегот од пресекот со улица „Караорман“ до пресекот со улица „Јане...

Отворени  7.ми  Спортски игри на Синдикатот на администрацијата и државната управа

Отворени  7.ми  Спортски игри на Синдикатот на администрацијата и државната управа. -„Во името на Општина Охрид ги поздравив учесниците и гостите особено ценејќи ја определбата спортските игри да се одржуваат...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани