Во пресрет на Водици се чисти пристаништето, се украсува Охрид

Ј.П.Охридски Комуналец активно вклучен во подготовките на културно-верската манифестација Богојавление-Водици. Се чисти пристаништето за бројните капачи и положувањето на Светиот крст, а низ градските улици се развеаа Богојавленските знамиња. Оперативните...

Со нови подизведувачи ќе продолжи изградбата на затворениот базен во Охрид

Цели осум години се влече изградбата на Охридскиот затворен базен.  Проектот започна во 2015 година, до денес  завршени се 60% од градежните работи. Од Агенцијата за спорт и млади, велат...

Објавен јавен повик за субвенционирање на линиски превоз

Согласно Програмата за работа на Советот на  општина Охрид за 2024 година (А0)(„Службен гласник на општина Охрид“ бр.14 од 28.12.2023 година  со број  08-18774/28 од 27.12.2023 година, Програмата Ј6  Одржување...

На Водици традиционална крводарителска акција

На Водици традиционална крводарителска акција. Традиционалната крводарителска акција „Водици 2024“ под мотото  „ЕДНА КАПКА МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ СẺ“ во организација на Црвен крст Охрид ќе се реализира на 19.01.2024 (петок)...
Social profiles