Туризмот во Македонија интересен за земјите од Блискиот исток

Туризмот е грана што е во фокусот на интерес на претставниците на повеќе бизнисмени од Блискиот Исток, кои денеска имаа средба со вицепремиерот за економски прашања, Кочо Анѓушев. (more…)

Еко- свест со решенија за одржлив транспорт на крајбрежието

Центарот за истражување и информирање за животната средина Еко – свест од Скопје ангажираше тим од пет експерти од различни области со цел изработка на физибилити студија за одржлив транспорт...

Прибе ќе предава во Охрид

Во петок во Охрид доаѓа Ранјхард Прибе, раководителот на комисијата која во име на ЕУ во 2015 година го подготви списокот на неопходните реформи што земјава треба да ги преземе...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани