ФОТО: Едрилиците го „избелија“ Охридското езеро

Едрилиците еден од најубавите украси на Охридското езееро. Вчера се одржа Втората едриличарската регата, во организација на Јахтинг клубот Акватика од Охрид.

На регатата учествуваа четиринаесет едрилици со трочлeн екипаж од Македонија и Србија кои се натпреваруваа во две категории.

Стартот и целта беа на Градското пристаниште, а едрилиците продефилираа по плажите Парк и Куба Либре. Доколку временските услови дозволуваат организаторите најавија уште една регата во месец ноември. 

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани