ФОТО: Кучињата скитници ги „запоседнаа“ и плажите

Се нема оддишка од кучињата скитници во Охрид. Не само во центарот на градот и околните населби, чопори кучиња  лаат и ги вознемируваат туристите по плажите.

Овие фотографии ги направи екипата на Охриднет.ком, на плажата Лагадин, во близина на хотелот „Два Бисери“. 

– Кучињата се прегладнети . Шетаат покрај гостите, покрај лежалките,  раат не се влегува во вода, растураат по торбите, велат дел од гостите за Охриднет.

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани