Карантин од сабота до вторник

Полицискиот час ќе да почнува од сабота од 19 часот и ќе трае до вторник до 5 часот наутро.

Ова ќе биде препораката на Комисијата за заразни болести до Владата. Комисијата заседава денеска и  предлогот за карантин  е поради престојниот продолжен викенд и празникот Бајрам. Понеделник е неработен ден за сите граѓани.

 

Комисијата за заразни болести предлага продложен полициски час за претстојниот продолжен викенд, односно за празникот Барај. Предлогот е да има забрана за движење од сабота од 19 часот па се до вторник до 05 часот наутро.

 

Предлогот се очекува да биде усвоен утре или најдоцна до петок. Досега не се случило Владата да не прифати препорака на Комисијата за заразни болести.

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани