Летно сметање на времето

Летното сметање на времето започнува ноќва кон недела на 27 март во два часот со поместување за еден час нанапред.

Времето во два часот ќе се смета како три часот.

Со оглед на тоа што земјите-членки на ЕУ не се договорија за предложеното укинување на часовникот, овој режим останува на сила.

Иако Европската комисија пред неколку години предложи да се укине сезонското поместување на часовникот, земјите-членки се уште не се договориле за тоа.

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани