На бесплатен телефон пријавете повреда на гласачко право

Повреда на гласачкото право пријавете на бесплатниот телефонски број  0800-54321.

Денеска од 7 до 19 часот, на бесплатниот телефонски број  0800-54321, во канцеларијата на Народниот правобранител, граѓаните ќе можат да пријават каква било повреда на гласачкото право на слободно изразување по однос на референдумското прашање.Народниот правобранител ги потсетува и апелира до сите чинители во општеството, да не ги попречуваат граѓаните во остварувањето на нивното загарантирано право на излегување и лично изјаснување на референдумот.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани