Трајкоски ги наброи реализираните проекти во образованието

Дојде време кога после цел еден мандат треба повторно да се погледнеме во очи. Да се потсетиме на се она што изминативе четири години преку макотрпна работа се започна и спроведе, рече градоначалникот Игор Трајкоски.

 

И сигурен сум дека мојата чесна и одговорна работа беше факт кој допринесе за добивање на повторна кандидатура на овие локални избори. Тоа го согледа мојата политичка партија ВМРО ДПМНЕ, тоа го согледа Претседателот Груевски, а тоа сигурен сум дека и жителите на Општина Дебрца не само што го согледаа туку и ќе го потврдат на 15 октомври. Денес со мојот тим и советничката листа на ВМРО ДПМНЕ со кренати глави стоиме пред вас и бараме уште еднаш да ја покажете вашата доверба кон нас. А таа доверба не ја бараме само напразно туку ја бараме врз основа на се она што го имаме направено за Општина Дебрца, а верувајте ќе направиме уште повеќе.

Денес ќе го разгледаме нашето дејствување во однос на образованието во општина Дебрца. Затоа Ве молам потсетете се само пред 4 години на што се базираше образовниот циклус и во какви услови се обвиваше истиот. Кога говорам сакам тоа да биде потврдено со факти и фотодокументација.

Затоа денес ги приложувам дел од реализираните проекти, но ќе изнесам и дел од проектите кои ќе бидат спроведени.

– Изградено Монтажно основно училиште во Волино
– Реконструирано Основно училиште во Требеништа
– Реконструирано Основно училиште во Оровник
– Реконструирано Основно училиште во Лешани

А ова се дел од проектите кои ќе бидат спореведени:
 Во Оровник – Партерно уредување на дворот на училишната зграда и изградба на игралиште за Баскет
 Требеништа – Партерно уредување на дворот на училишната зграда и поставување на систем за парно греење.
 Волино –Реконструкција на стара училишна зграда
 Мешеишта- Партерно уредување на дворот на училишната зграда и поставување на систем за ценрално греење.
 Ботун- Реконструкција на училишна зграда.
 Белчишта- Промена на системот за греење и замена на столарија.
 Лешани- Партерно уредување на дворот на училишната зграда и Изградба на Спорска сала во склоп на училиштето .
 Велмеј- Реконструкција на училишна зграда
 Издеглавје- Реконструкција на училишна зграда.
 Општината ќе ги стипендира најдобрите 20 ученици
 Опремување на училишта и училишни кабинети 


Почитувани, во моите излагања секогаш говорам и ќе говорам со факти, бидејќи нив ниедна лага неможе да ги сруши, бидејќи пред фактите сите треба да молчат. Се надевам дека ќе имаат таква доблест и противкандидатите.

Social profiles