Втора винил забава и Новогодишен маркет на Сараиште

 Второ издание на предновогодишната винил забава, поткрепена со греено вино и божиќен маркет со рачни изработки.
Настанот е од хуманитарен карактер, односно сите средства што ќе се соберат ќе бидат донирани за добропознатата хуманитарна акција „Пакетчиња за сите дечиња“.
Ди-џеите, т.е. винило вртачите за ова издание ќе бидат: Vanco Play, Tome Rootboy, Zupsan, Acko, DJ Dostin, DJ Martino, DJ Oli.

-„Ги повикуваме сите колекционери на плочи да донесат неколку омилени да ги чуеме на грамофон.

Ќе може да си купите нешто од повеќето штандови на уметници што изработуваат рачни изработки, најразлични мали подароци, свеќи, новогодишни украси, слики, беџови и сл.
На овогодинешниот базар свои штандови ќе имаат:  Simplycated, Copper Art, Sweet Dreams Factory, Mh CandelCo, Texturedora, Boketto, Art with love, Kreema Woods, Why Knot macrame design, The Candle Shop, Brillo, Balkocrafts, Bache Handmade Design, Снегулки,  The sweet room, Anart. А, секако, благодарение на Kadmo Bar и Jazz Inn, ќе се насладите со греено вино, топла ракија и чајче. Дојдете на плажата Сараиште во сабота (23.12.22) ако сте за настан со супер празнична атмосфера и хуманитарен чин“, информираат од Културолошка иницијатива 5 до 12.
Почеток е во 11 часот до зајдисонце.
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани