Изложба во чест на охридскиот револуционер Петар Чаулев

Во организација на Општина Охрид на 22.12.2023 година (петок) во очи на одбележувањето на годишнината од смртта на охридскиот револуционер Петар Чаулев, активен и влијателен учесник во делувањето на внатрешната...

Над 3 милиони патници патувале преку двата македонски аеродрома

Над 3 милиони патници патувале преку двата македонски аеродрома - Меѓународниот Аеродром Скопје и Аеродромот Св. Апостол Павле Охрид, од први јануари заклучно со 16-ти декември 2023 година, објави ТАВ...

Реконструирано детското игралиште во Косел

Завршена уште една комплетна реконструкција на детско игралиште. Реконструкцијата се одвиваше на детското игралиште во село Косел. -Партерното уредување го изврши ЈП „Градски гробишта“ , додека Општина Охрид изврши набавка...

Втора винил забава и Новогодишен маркет на Сараиште

 Второ издание на предновогодишната винил забава, поткрепена со греено вино и божиќен маркет со рачни изработки. Настанот е од хуманитарен карактер, односно сите средства што ќе се соберат ќе бидат...

Охрид ЅОЅ: Се уништува и узурпира дел од струшкото крајбрежје

Додека тимот од македонски и меѓународни експерти работи на Физибилити студијата за урбанистички план за подрачја и објекти од државно значење во заштитената крајбрежна зона на Охридскиот Регион, некој е...

Солиден резултат за гимназијалката Јана Каралиевска на државниот натпревар по македонски јазик

Солиден резултат на гимназијалката Јана Каралиевска, единствената охридска средношколка на Државниот натпревар по Македонски јазик и литература Ученичката Јана Каралиевска (III-1) од ОСУ ,,Свети Климент Охридски” со благодарница за постигнатиот...
Social profiles