Второ издание на Охридскиот вински фестивал

Со почетокот на летото и летната сезона во туристичкиот Бисер на Македонија – Охрид, започнува и второто издание на винскиот фестивал – ” Ohrid Wine Festival”

Од 22 Јуни до 24 Јуни на Кеј Македонија, поточно на платото пред Хотел Палас, три дена во Охрид ќе се дегустира убаво вино и храна, надополнета со убава музика и забава за сите генерации.

Во деновите кои следат ќе ги објавиме сите учесници, листата на винарии како и музичката програма за второто издание на нашиот фестивал.

По успешното прво издание кое покажа дека Охрид е вистинско место за промоција на винската култура и гастрономија, очекуваме оваа година покрај домашните гости да ги задоволиме вкусовите на сите туристи кои во овој период ќе бидат присутни во Охрид.

Како познатата поговорка ” Во виното е вистината” повелете на овој уникатен настан за вистински да уживаме во вкусот и традицијата на македонските вина и македонската храна.

Покровител на фестивалот е Општина Охрид, а истиот е организиран од Крафт Продукција.

 

 

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани