Гимназијалката Симона, со парите од освоена награда подели пакетчиња за децата со посебни потреби

Гимназијалката Симона Димитриеска од Охрид, со парите од освоената награда подели пакетчиња за децата со посебни потреби.

Хуманоста е доблест и златен клуч на големото срце на Симона – ИМА ЗОШТО ДУША ДА Е!

,,Клименте – светост на мојот град” напишана од златното перо на нашата гимназијалка Симона Димитриеска (I-7) зрачи со човечка вредност која ни донесе награда преку којa таа ја искажа својата доблест и го зеде својот златен клуч отворајќи го големото срце за хуманост.
Со паричните средства цврсто реши да даде подароци и обезбедивме 51 новогодишно пакетче кои ги подаривме таму каде што е најпотребно и онаму каде што беше нејзина желба.
Со огромно задоволство бевме пречекани во Игротека Радост од Здружението ,,ВОПС” и во просториите на Здружението Tajnite na Moeto Srce – Тајните на Моето Срце. Како ментор сум навистина горд и искажувам огромна благодарност од името на Симона и соученичката Марија Шиникоска од I-7. Дополнително секој ученик од класовите I-7 и III-2 ќе си добие новогодишно пакетче.
Чувството дека си во близина и со златните деца нѐ прави поголеми личности, информира менторот професор Перчо Божиноски.

Можно е да е слика од 10 луѓе, насмеани луѓе, скутер и болница

Можно е да е слика од тавче гравче

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани