Голем број верници денес во црквата во Лагадин

Денеска на празникот, традиционално голем број верници се поклонија во црквата посветена на Света Софија и нејзините три ќерки Вера, Љубов и Надеж, Црквата се наоѓа во населбата Лагадин во Охрид на самиот брег на Охридското Езеро, а ја изгради познатиот охридски угостител Љупчо Патчев.

На денешниот голем празник се одржува и празнична богослужба.

Нема достапен опис.

Нема достапен опис.

 

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани