Донесено решение за субвенционирање на трошоци за користење на спортски терени

Согласно Јавниот повик кој беше објавен во јануари, донесено е решение за доделување на средства, кои се наменети за спортските клубови, здруженија, спортски настани и манифестации.

-Преку ефективни мерки обезбедуваме континуирана поддршката и ги подобруваме условите за развој на спортот. Во таа насока и оваа година од буџетот на Општина Охрид издвоивме средства за субвенционирање на трошоците за користење на спортски терени на Ј.П.,,Билјанини Извори”, информираат од општина Охрид.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани