За поголема безбедност се гради тротоар во Рача

Долгогодишна потреба на жителите од Рача беше изградба на тротоар на коловозот кон Охрид. Затоа како одговорна Локална самоуправа презедовме активности за изградба на тротоар.

-Согласно проектот предвидено е торотоарот да е во должина од 600 метри и да биде ограден со рабници. Вредноста на зафатот е 2 300 000 денари, а средствата се обезбедени од буџетот на Општина Охрид. Изведувач на градежните зафати е ЈП “Нискоградба”. Со овој зафат значително се зголемува безбедноста за движење на пешаците, информира Кирил Пецаков градоначалник на Охрид.
Можно е да е слика од трева и пат
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани