Нова безбедна дрвена конструкција на Античкиот театар

Нова дрвена конструкција на Античкиот театар.

Античкиот театар е културниот бренд на градот Охрид, споменик од непроценливо културно – историско значење.

После две децении од повторното ставање во функција на овој локалитет НУ Завод за заштита на спомениците и Музеј – Охрид изврши комплетна промена на дрвената конструкција со нова безбедна и функционална за бројните посетители.

Нема опис за фотографијата.

Можно е да е слика од Стари мост и текст

Можно е да е слика од покриен мост и Стари мост

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани