Пливачкиот херој Марко Пејчиноски – гордост на Охрид

Младиот, амбициозен мартонец Марко Пејчиноски од Охрид го заврши седмото негово препливување. Успешно преплива на релација Радожда – Трпејца – Градиште, во должина од 24 км. Подвигот го заврши за 6 часа 52 минути 15 секунди.

Марко Пејчиноски


16-годишниот Марко зацрта ова лето десет пати да ја преплива оваа делница, со што ќе комплетира околу 250 километри вкупно.
Целта на ова момче – спортски херој е со личен пример да ги инспирира луѓето никогаш да не се откажуваат од нивните соништа, бидејќи како што порачува тој, сè е можно, со посветеност и истрајност.

Видео од седмото препливување

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани