Украинските актери се запознаа со убавините на Охрид

Фестивалот „Охридско лето“ и годинава го продолжи проектот,  запознавање на уметниците со древниот Охрид, преку прошетка со  туристички водич. Актерската екипа од Киевскиот академски регионален музички и драмски театар „П.К. Саксагански“ од...

Пливачкиот херој Марко Пејчиноски – гордост на Охрид

Младиот, амбициозен мартонец Марко Пејчиноски од Охрид го заврши седмото негово препливување. Успешно преплива на релација Радожда - Трпејца - Градиште, во должина од 24 км. Подвигот го заврши за...

Со ребалансот на буџетот обезбедени средства за приоритетни проекти за Охрид

Со Предлог-одлуката за изменување и дополнување на буџетот на единицата на локална самоуправа на општина Охрид за 2022 година која беше усвоена од страна на советниците на 14-та седница на...

Шекспировата „Кротењето на опаката“ ја отвора интернационалната драмска програма на „Охридско лето“

Шекпировата „Кротењето на опаката“ со украинските актери ја отвора интернационалната драмска програма на „Охридско лето“ Театарската претстава „Кротењето на опаката“ од Вилијам Шекспир, во режија на Викторија Шевченко, а во...
Social profiles