Превентивни активности: „Заштити се од кражби на возила“

Во рамки на оперативниот план на Министерството за внатрешни работи „Безбедно лето”, изминатве денови полициски службеници од СВР Охрид спроведоа повеќе превентивни активности.


Во автокамп „Градиште“ и паркинг местото на плажа „Оревче“ беше спроведена превентивна активност „Заштити се од кражби на возила“ и притоа беше разговарано со граѓаните и им беа поделени совети како сами да се заштитат од потенцијалните кражби на возило.
Исто така, на бул.„Туристичка“ беше разговарано за тоа како граѓаните да се заштитат од кражби и тешки кражби во куќи и станови, информираат од СВР Охрид.

Во рамки на сите активности беа поделени и летоци со едукативна содржина.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани