Започна 13-от Охридски хорски фестивал

Со свечена пригода, синоќа, беше отворено 13-тото издане на Охридскиот хорски фестивал. Фестивалот за отворен го прогласи градоначалникот Кирил Пецаков. Ценети организатори на Охридскиот хорски фестивал, почитувани учесници  од Македонија,Хрватска,Полска, Турција,...

Обезбедени пари за Охридскиот пливачки маратон

Обезбедено средствата за организација на Охридскиот пливачки маратон. На денешната 15-та седница на Советот на Општина Охрид се обезбедија потребните 2.000.000 денари кои ќе бидат наменети за организација на овогодинешното...

Превентивни активности: „Заштити се од кражби на возила“

Во рамки на оперативниот план на Министерството за внатрешни работи „Безбедно лето", изминатве денови полициски службеници од СВР Охрид спроведоа повеќе превентивни активности. Во автокамп „Градиште“ и паркинг местото на...

Ова лето четиринаесет спасени животи, тројца давеници

Четиринаесет успешно спасени давеници и преку 800 интервенции за укажување на прва помош, ова лето на капалиштата на брегот на Охридското Езеро. Сите интервенции беа случени на десет плажи на...

Свечено отворено 61 то издание на Струшки вечери на поезијата

Со музичко-поетски перформанс на „Т’га за југ“ во изведба на бендот „Пијан Славеј“ и традиционалното палење на поетскиот оган вечерва свечено се отвори 61. издание на фестивалот „Струшки вечери на...
Social profiles