Продолжено работно време на угостителските објекти за празници

Продолжено работното време на угостителските објекти во Охрид.

На 36. седница на Советот на Општина Охрид ја донесе Одлуката ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ на работното време на угостителските објекти за и без исхрана, без оглед на видот на угостителските услуги,
Работното време е продолжено за еден час во следните денови:
5 и 18 јануари 2024 г.
9 и 30 април 2024 г.
23 мај 2024 г.
7, 8, 14, 15, 21, 22, 28 и 29 јуни 2024 г.
5, 6, 12, 13, 19, 20, 26 и 27 јули 2024 г.
1, 3, 9, 10, 16, 17, 23, 24, 30 и 31 август 2024 г.
7 септември 2024 г.
10 и 22 октомври 2024 г.
7 декември 2024 г.
Одлуката ќе се применува од 1.1.2024 година.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани