Расчистена дива депонија во Велгошти

Ј.П.,,Охридски Комуналец” им излезе во пресрет на барањето на жителите од с.Велгошти и превзедовме мерки за расчистување на дива депонија која за мештаните претставуваше континуиран проблем подолг временски период
Во расчистувањето на истата се работеше 5 (пет) работни денови
Со ангажирање на специјална механизација подигнати се енормни количини шут (31 трактор)
Оперативните служби со редовни и вонредни активности
Се продолжува со активностите за собирање на паднати лисја од парковските површини и тоа паркот кај кружната сообраќајница пресек ул.Јане Сандански со ул.Питу Гули, градски парк и Булевар Туристичка
Чистење на обраснато зеленило во Стар Град, населба Охридати, ул.Мирче Ацев, населба Христо Узунов, пат до село Куратица и во село Куратица, информираат од ЈП Охридски Комуналец.

Можно е да е слика од 2 луѓе

Можно е да е слика од 1 лице

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани