Се одржа изложбата – Лица на револуцијата во чест  на  охридскиот револуционер Петар Чаулев

Се одржа изложбата – Лица на револувијата чест  на  охридскиот револуционер Петар Чаулев.

Синоќа во спомен куќата на Христо Узунов се одржа еден исклучителен настан посветен на славното минато на Македонија и на најзначајните лица од тоа време. Во чест  на одбележувањето на годишнината од смртта на охридскиот револуционер Петар Чаулев, активен и влијателен учесник во делувањето на внатрешната револуционерна организација.
Изложбата – Лица на Револуцијата, доаѓа во време кога секојдневно се посегнува по нашиот историски корен, нашата посебност, нашето македонство. Убеден сум дека самата изложба ќе даде придонес во самоосвестувањето на македонецот.
Верувам дека изложбата ќе предизвика интерес не само кај научната фела туку и кај сите останати.
Упатувам најискрени честитки до главните виновници за изложбата Диме Ратајкоски и Душко Апостолоски, напиша градоначалникот Кирил Пецаков.
Можно е да е слика од 7 луѓе и толпа
Можно е да е слика од текст
Можеби е уметничко дело на 3 луѓе
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани