„Те дуа жими мене“ повторно на кино репертоарот во Охрид

Поради големиот интерес на новиот македонски филм „ТЕ ДУА, ЖИМИ МЕНЕ“ во режија на Марјан Гавриловски, повторно на кино репертоарот во НУЦК “Григор Прличев”-Охрид во сабота, 21.10.2023 година, со почеток во 20.00 часот, цена на карта 150 денари.

СОДРЖИНА: Маалски џанак, коцкар и армоникаш трудејќи се да ја вратат назад купената жена од Албанија стануваат дел од мафијашка зделка и мораат да се справат со низа на несекојдневни ликови.

Глумци: Никола Кузелов, Атанас Атанасовски, Валентин Видовиќ, Ангела Стојановска, Сенко Велинов, Тони Михајловски, Игор Џамбазов, Исмаил Касуми, Мирсад Ибази, Мими Таневска, Владо Јовановски, Фирдаус Неби, Елдин Широки, Надица Петрова, Руиш Беговска, Талија Настова.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани