ЈП Нискоградба се поднови со нов багер

Со сопствени средства за ЈП „Нискоградба“ набавен е  багер – натоварувач.

-„Вредноста на багерот изнесува околу 7 милиони денари. За споредба во минатото за потребите на јавното претпријатие се ангажираше ваква механизација која чинеше околу 3 милиони денари годишно, што значи дека со средствата кои се одвојувале за ангажирање на ваква механизација за околу 2 години, ние набавивме исти таков багер кој ќе остане во сопственост на ЈП „Нискоградба“, информира градоначалникот Пецаков.

Со подобрувањето на механизацијата кај ова јавно претпријатие, значително ќе се подобри и ефикасноста и експедитивноста во реализацијата на проектите.

Можно е да е слика од 9 луѓе

Можно е да е слика од 4 луѓе

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани