Јубилејни 35 -ти Охридски староградски средби 2023

Се е подготвено за јубилејното издание на 35. Охридски староградски средби 2023.

Програмски квалитет што значи вредносно продолжување на традициите што датираат од пред неколку века. Придонес во незаборавот на старите, автетнични песни, навраќање во богатата градска ризница на традициите од минатите векови.

35. ОХРИДСКИ СТАРОГРАДСКИ СРЕДБИ 2023
15-ти СЕПТЕМВРИ (ПЕТОК) 2023

Настап на учесници:

1. Градски мешан хор „Вокс Лихнидос“ – Охрид
2. КУД „Пере Тошев“ – Прилеп
3. Ансамбл за народни песни „Вања Лазарова“ – Скопје
4. КУД „8 –ми Октомври“ – Крива Паланка
5. ВИС “Распеани Радовишани” – Радовиш
6. ЗГ „Распеани Штипјани“ – Штип
7. КУД „Нуко Пусоски“ – Кичево
8. КУД „Распеани Гевгеличани“ – Гевгелија
9. ФА Бисери – Охрид

Место: НУ Центар за култура Григор Прличев-Охрид,
Пред платото, почеток 19.00 часот, ВЛЕЗ СЛОБОДЕН!

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани