14 полицајци позитивни на корона, 103 се во самоизолација

Вкупно 14 полицајци до сега се заразени со коронавирусот, а на 103 им се издадени решенија и се ставени во самоизолација.

 

Седуммина од заразените се дел од оние кои од 8-ми до 14-мај престојуале во одморалиштето на МВР во Охрид, кое во моментов е најдвор од функција.

“ Седум се од ЕБР , 1 од ЕСЗ исто така имаме припадници од СВР Скопје, СВР Тетово, кои се позитивни. За среќа немаме лица кои се со потешки симптоми, поголем дел од лицата се асимптоматски не покажуваат ниакви знаци на болеста, но имаме и неколку кои се со полесна слика односно температура и слични симптоми“ вели портпаролот на МВР Тони Ангеловски.

Во самоизолација има и полициски службеници од Охрид, кои биле во контакт со заболените припадници на ЕБР на МВР. 

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани